5 de nov. 2008

EYE HAVE YOU



S'ha criticat molt l'última obra de sir Hideo Kojima per les llargues hores d'escenes cinemàtiques que conté, i aquest humil servidor no ha estat una excepció a aquesta tendència. Tenia por de veure el món de l'oci digital supeditat al disfrute visual, i de fet aquesta ha estat una de les meves més repetides crítiques a la nova generació. Títols i més títols d'una bellesa visual aclaparadora, però cada cop més clònics entre ells i cada cop menys interactius (o amb controls prefabricats que et provoquen sensació de deja vu des dels primers compassos). Tenia por de ser esclau del meu ull. Com tota por, es basava en el desconeixement.


Ara puc dir, sense temor a equivocar-me, que he recuperat la fe en la nova generació. Al llarg del desenvolupament de Sons of The Patriots passem per dues fases clarament diferenciables, dues corbes que tenen el seu punt àlgid a l'inici i al final del joc. En un primer instant prima el control i la interacció amb l'entorn, tant geogràfic com humà (les escenes en què podem escollir entre cooperar amb l'exèrcit rebel o enfrontar-nos a ambdós bàndols són BRUTALS). A l'equador això desapareix, i les cinemàtiques omplen la pantalla, però aviat ens sentim partíceps d¡aquestes cinemàtiques, i, per primera vegada, la frontera entre cinemàtica i temps real de joc es dissol. I no podem fer més que treure'ns el barret per haver assistit a un nou pas evolutiu de l'oci interactiu.

Els bons títols de nova generació creen relacions de simbiosi amb l'usuari que mai abans havien semblat possibles, i sense la necessitat de tirar de perifèrics "made in japan" (Kojima, per exemple, aconsegueix que ens sentim cansats quan el mateix personatge se sent cansat, i només amb una simple serie de "machacabotones" al més pur estil dels empats de kamehames dels Dragon Ball, reminiscència de les tortures del primer Snake de PSX), mentre ens creiem més que mai allò que veiem, i ens meravellen els missatges i la filosofia que contenen.

Només em fa por la possible mort de gèneres i sistemes de joc que cada cop semblen menys present al panorama actual. El plataformeo, els modos cooperatius...

Esperem no caure víctimes de l'EYE HAVE YOU...

Esperem que aquesta renovada fe es converteixi en una fe cega.

Aaaaaaaaaaaa cagar!

PD: Perdó per l'abandonament d'aquest racó. No tornarà a passar.

2 comentaris:

Jim J. Sloan ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jim J. Sloan ha dit...

Perdona, EL anterior comentariU estaBa plEgat d'errors Hortogràfics... éss el què té l'hora que és.

Però millor, escolta, perquè et tirava tantes floretes que el missatge m'ha semblat que adoptava un enfocament gay desvirtuant envers la meva persona que no m'ha molat gaire... xD

Et deia que aquest súper joc no l'hauries de comentar, hi ha gent a la que ens dones enveja tontu, que no te'n havies adonat? A nosaltres, només ens queda resar a Sant Konami perquè ens beneeixi amb aquest joc als ususaris de la Sodoma de la tercera generació, a la bèstia parda de Microsoft... ojalà.

Tú! reprèn el ritme que últimament tenies això massa oblidat